Wennen op school

En dan naar school…
 

Uw kind mag vanaf zijn/haar 4de verjaardag naar de basisschool. Daarvoor mag het vanaf de leeftijd van drie jaar en tien maanden maximaal vijf dagdelen naar school om alvast aan de school te wennen. Ongeveer 6 weken voordat het kind 4 jaar wordt, krijgt het hij/zij een uitnodiging om 5 dagdelen bij ons op school te komen wennen. We vinden het prettig als u de afspraken voor deze dagdelen telefonisch of mondeling na schooltijd met ons maakt. De officiële eerste schooldag is de dag na de 4de verjaardag.

Op de wendagen kunt u uw kind even voor half 9 naar school brengen. Voor de pauze van 10 uur geeft u wat drinken en een klein hapje (een klein koekje of wat schoon gemaakt fruit) mee. Om kwart voor 12 kan uw kind weer worden opgehaald.

Vanaf de eerste, echte schooldag geeft u voor de lange dagen (maandag, dinsdag en donderdag) ook een lunchpakketje en nogmaals drinken mee.

Hieronder een link naar de gids met het thema Basisonderwijs op de site van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met informatie over het kiezen van een basisschool, over rechten en plichten en alles wat u verder mogelijk interessant vindt om te weten: 
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/basisonderwijs/documenten-en-publicaties/brochures/2011/09/08/basisonderwijs-2012-2013-gids-voor-ouders-en-verzorgers.html

​​